Een sterk wachtwoord genereren

De beveiliging van uw gegevens hangt in grote mate af van de sterkte van uw wachtwoord. Een wachtwoord wordt als sterk beschouwd als het ten minste 16 tekens lang is en bestaat uit hoofdletters en kleine letters uit het Latijnse alfabet, cijfers en speciale tekens. Kaspersky Password Manager genereert unieke en sterke wachtwoorden. U kunt de lengte van het wachtwoord opgeven en kiezen of u er cijfers, letters en speciale tekens in wilt opnemen. U kunt Wachtwoordgenerator gebruiken wanneer u een nieuwe webaccount aanmaakt of uw wachtwoord van een bestaand account wijzigt.

Een sterk wachtwoord genereren

Opmerking: voor je gemak gebruiken gegenereerde wachtwoorden niet de volgende symbolen: ` (backtick), = (gelijkteken), 0 (nul), O (hoofdletter o), I (hoofdletter i), l (kleine L) en | (verticale lijn).

Kaspersky Password Manager slaat de laatste 5 gegenereerde wachtwoorden op die u naar het klembord hebt gekopieerd, voor het geval dat u ze kwijtraakt. U kunt gekopieerde wachtwoorden bekijken in de geschiedenis van Wachtwoordgenerator. Het programma bewaart gekopieerde wachtwoorden op de computer en synchroniseert ze niet tussen uw apparaten.

Als uw kluis ontgrendeld is, is de Wachtwoordgenerator beschikbaar.

Geschiedenis van Wachtwoordgenerator weergeven

Raadpleeg ook

Controleren of wachtwoorden veilig zijn